Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се регулират оборотите на празен ход 156 2.5 24v?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз знам,че на шестаците оборотите винаги са по ниски от на 4тактовите.Винаги е така не знам защо.
    Краско, може би защото са от новото поколение (6 тактови) . Ние с нашите , 4 тактови барутници си траем
    ПП: Мислете малко преди да изръсите някой бисер бре

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
      .А аз искам да ги направя 900 или 950 и не занам как става.
      Защо искаш да са 900 - 950......може би за да ти гори повече?
      Аз не бих имал нищо против да са 300 - 400......принципно казано......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
        Краско, може би защото са от новото поколение (6 тактови) . Ние с нашите , 4 тактови барутници си траем
        ПП: Мислете малко преди да изръсите някой бисер бре
        Извинете грешката е моя все пак се връщам от бал желая да ми бъде простено.

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Защо искаш да са 900 - 950......може би за да ти гори повече?
          Аз не бих имал нищо против да са 300 - 400......принципно казано......
          На около 700 оборота се чувстват леки вибрации ,а като я запалиш студена работи на 1100 после леко по леко ги сваля като загрява и на около 900 не можеш да разбереш ,че работи после загрява нормална температура 85 градуса и пада на около 700 и не ми харесва така .На 850 900 оборота спи ,за това искам малко да ги вдигна.
          155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Ами...щом има вибраций значи нещо не е наред.Провери свещи, кабели, филтър и т.н.
            Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
              Ами...щом има вибраций значи нещо не е наред.Провери свещи, кабели, филтър и т.н.
              Не е това колега просто са малко ниски оборотите
              155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Там трябва да са оборотите по принцип когато е загряла - на крайчето на плътната лента долу на оборотомера. Само вибрации ли се усещат или е неравномерна работата на двигателя?
                Недозавиване е когато се халосаш у дувара с предницата
                Презавиване е когато се халосаш у дувара със задницата
                Мощност е колко бързо ще се халосаш у дувара
                Въртящ момент е колко далече ще влачиш дувара...

Comment

Първоначално публикувано от ldv6 Покажи съобщение
                  Там трябва да са оборотите по принцип когато е загряла - на крайчето на плътната лента долу на оборотомера. Само вибрации ли се усещат или е неравномерна работата на двигателя?
                  Работата на мотора е супер само малко се усеща да тресе волана
                  155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от ldv6 Покажи съобщение
                    Не се доверявай много на показанията на оборотомера, компа каквото покаже.
                    Alfa Romeo 1.8 TS `98
                    sigpic

Comment

Ще използвам темата да питам за предположения: защо понякога оборотите на празен ход падат до към 300 и веднага пак си се качват на 700 ? И веднъж ми загасна.
                      Колата е 156 2.5 v6 , 140 kw.
                      Моите предположения са :
                      1. кофти бензин - малко вероятно защото сипвам само *** 100. Едва ли е 100 октанов но се предполага че е по-добър.
                      2. MAF , дет' се казва честито 600 лв или 400 с доставка от UK
                      Какви стойности трябва да дава MAF-a ? Ако някой прати таблица или линк на PM ще съм му благодарен . Има ли значение като я гледаш с лаптоп дали е в движение или на място ?
                      3. На другата ми кола ( рено ) има мотор за празния ход , алфата ми е от няколко седмици и не знам дали има въобще мпх ...
                      4. Ламбдата дава стойности от 300 до 950 mv, което аз не че разбирам много но май не е добре. Смисъл осцилира ама трябва под 300 да отива и не до 950...
                      Няма грешки според alfadiag, fiatecuscan но пък нещо не им вярвам много щото това май е единствената кола на която на таблото километрите са 2 пъти повече от цифрата на odometer-a.
                      Въобще май ми трябва сервиз , който работи събота и разбират от Алфи защото имам и други оплаквания.
                      Last edited by Drag0; d.m.y г., 00:47.
                      ...

Comment

Затапих си маркуча на бензиновите пари от резервоара към колекторите.....правеше ядове клапанчето в тоя аспект - ако на някой му се играе може да го пробва.....
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Аааа бате, то така си работи бре. Duty Cycle в % (определен брой цъкания за време) като например инжекторите работят в такъв режим
                          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Затапих си маркуча на бензиновите пари от резервоара към колекторите.....правеше ядове клапанчето в тоя аспект - ако на някой му се играе може да го пробва.....
                            Има нещо вярно, но оборотите са съвкупност от около 10 неща
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                              Аааа бате, то така си работи бре. Duty Cycle в % (определен брой цъкания за време) като например инжекторите работят в такъв режим
                              Така де, ама клапанчето ако отваря и затваря по бавно, щото е вече възрастно.....картерна и резервоарна вентилация ако не са 100% изправни, е по добре да са изолирани.....

Comment

Така де, ама клапанчето ако отваря и затваря по бавно, щото е вече възрастно.....картерна и резервоарна вентилация ако не са 100% изправни, е по добре да са изолирани.....
                                Отваряш го, почистваш, разпъваш му пружинката и готоу Ако не поне си направи една дупка да издиша от някъде, че да не се взривиш на пистата
                                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                                X